BLOGGEN

To ting som får fart på kreativiteten, inspirasjonen og businessen

business Aug 14, 2022

Hverdager med struktur og faste rutiner rundt jobb, familie og fritid er digg og bra, men det er to ting utenfor den faste rutinen jeg opplever som helt vidunderlig verdifullt hver eneste gang. 

 

Reis bort for å fokusere på businessen

Å reise bort noen dager (eller uker, om du har mulighet til den luksusen) for å fokusere på utviklingen til bedriften er gull! I hverdagstralten er vi gjerne så opptatt med å jobbe i businessen og få unna alt som skal gjøres fra dag til dag at vi ikke får tid til å jobbe med businessen og utvikle den videre.

Ved å reise til andre omgivelser og gi deg selv tid til å se overordnet på businessen og veien videre, vil det skje magiske ting. Det gjør det for meg hver gang. Jeg kan være alene på en hytte, dra en tur sammen med ei venninne eller på en mastermind med flere i samme båt som meg. Alt sammen er helt gull.

Det jeg gjerne gjør på slike fokusturer er å sjekke inn med meg selv og businessen.

  • Har jeg de samme visjonene og målene for businessen som før, eller har det endret seg?
  • Jobber jeg med ting og på en måte som tar meg i den retningen jeg vil?
  • Hva er det jeg elsker å gjøre i businessen som jeg vil gjøre mer av?
  • Hva er det jeg misliker og kan jeg gjøre mindre av det eller sette bort oppgaven?
  • Hvordan liker jeg å strukturere arbeid og fritid i hverdagen?

Jeg åpner også opp for nye ideer. Her skriver jeg ned og tar vare på ideer ganske ukritisk. Jeg gifter meg ikke med ideene, men gir meg selv tid til å sjekke inn og kjenne etter over litt tid. Noen ideer kan virke geniale og morsomme med en gang jeg får dem, men etter en uke er de helt uinteressante og da lar jeg dem fare.

Det hender også at jeg tar en fokustur for å jobbe med et konkret prosjekt. Det kan være å lage et nytt kurs, jobbe med nettsiden eller andre prosjekter. Det er nydelig å gi meg selv tid og rom til å fokusere på én ting på denne måten.

Og uansett om jeg drar til en hytte på fjellet eller et sted med varme og sandstrender så får jeg ny input. Jeg senker tempoet, går turer, opplever kultur, nyter god mat og koser meg på alle mulige måter. Selv om jeg er på jobbtur jobber jeg ikke 24/7. Alt det andre er også med på å nære kreativiteten.

 

Ta helt fri fra businessen

Ah, ferie! Som bedriftseier er det lett å kjenne på skulleburde og at det er ting som må gjøres hele tiden. Likevel har både du og businessen godt av ordentlig ferie der du kobler helt av fra jobben (i den grad det er mulig når du driver en bedrift du elsker).

Det går helt fint om du tar totalt fri fra jobben. Både noen langhelger i løpet av året og en skikkelig ferie på flere uker. I løpet av de snart 20 årene jeg har drevet ulike egne bedrifter har jeg hatt ulikt syn på dette. En gang i tida trodde jeg at jeg at jeg måtte være på og tilstede hver eneste dag gjennom året og at hvis jeg tok helt fri så ville det bety katastrofe for omsetningen.

Nå vet jeg bedre. Heldigvis. Denne sommeren har jeg tatt ferie fra begge bedriftene mine i flere uker. Jeg har ikke vært på sosiale medier. Ikke sendt nyhetsbrev. Ikke prøvd å selge noe som helst. Resultatet er blant annet denne skrivekløen som foreløpig har produsert fire blogginnlegg på bare noen få dager, og enda flere innlegg står i kø. Kreativiteten bobler! Jeg har mye på hjertet! Og det flyter fritt og uanstrengt.

Og det er magien ved å ta ferie. Vi får sjansen til å lade batteriene. Kjenne på at vi savner jobben litt. At vi har mye på hjertet. Nye ideer kommer. Ny glød for å kommet tilbake på jobb. Ved å ta pause får vi sjansen til å kjenne på hvorfor vi gjør det vi gjør. At det gleder oss å dele det vi jobber med med andre. Med andre ord er ferie verdifullt både for bedriften og for deg.

Livet er en reise. Det handler ikke om å komme i mål, men om å ha det bra underveis.

Få ukentlige refleksjoner, inspirasjon og egenkjærlighets-tips rett i innboksen.

Jeg sender ikke spam, deler ikke eposten din med andre og du kan melde deg av når som helst.

Gjør greia di!

Hvor er du nå og hvor vil du? Jeg veileder deg gjennom reisen.

TA DET NESTE SKRITTET

Overgivelse

May 16, 2024

Jeg gjør ting samtidig som jeg er redd (igjen)

Feb 05, 2024

Redd for at folk skal melde seg av når du sender nyhetsbrev?

Jan 31, 2024

Tilbakeblikk på 2023

Dec 29, 2023

Det viktigste av alt

Oct 16, 2023

Selger du 1-1-tjenester på nett? Les denne!

Jun 04, 2023

Kroppen prøver å fortelle deg noe. Lytter du?

May 11, 2023

Det er ikke noe galt i å vise seg fram

Feb 08, 2023